A thai horror múzeumok a legélethűbbek

2015-06-01 19:49:00 Kovacs R.

hírkép

Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró keddenként, a Juventus rádión, a Radio Tours című műsorban hétről-hétre “elviszi” magával hallgatóit azokra a helyekre, ahol ő már járt. Ez egyfajta “virtuális” utazás, amihez csak egy kis fantázia kell. Thaiföldről is gyakran mesél.



Thaiföldön rengeteg horror múzeum van, amik nem olyan gagyik, hogy csak bemegyünk, halálra unjuk magunkat, aztán, köszönjük, ennyi volt?! A thai emberek megadják a módját a dolognak, mondjuk nem feltétlenül ezt kell alapul vennünk, mert kicsit más a hozzáállásuk az élethez és halálhoz.

Richard elmesélte, amikor elment egy ilyen múzeumba, és igazi hús-vér ember üldözte őket egy igazi láncfűrésszel, mint a texasi láncfűrészes.

Thaiföldön két kifejezést ismernek, és használnak nagyon gyakran és jól. No problem. és a Sorry Mr.!

Múzeumok közül Richard egyik nagy kedvence a Flipper Múzeum volt, amire a magyarázat még gyerekkorában keresendő. Amikor Németországban nyaraltak a családdal, éjszaka kiszökött, hogy a hotel halljában flipperezhessen. Igazi rajongó volt, talán az egyik legnagyobb.

Amszterdam és Hollywood is büszkélkedik egy-egy “jól felszerelt” szexmúzeummal. Sőt, a hollandok még színházi előadást is kerekítettek a bemutató mellé. Így valóban sokkal interaktívabb. Ezzel szemben az amerikai változat sokkal szürreálisabb, a kiállított eszközök miatt, aminek a részleteibe nem ment bele Richard.

 

Részletek: Középsuli.hu