Lovak és lovasok legnagyobb ünnepe

2012-11-29 15:29:00 V.J.

hírkép

Ismét a lovaké és a lovasoké lesz a Papp László Budapest Sportaréna december első hétvégéjén. Több tucatnyi hazai és külföldi híresség versenyez a VI. OTP Bank Lovas Világkupán. Természeten a show idén is fergeteges lesz, hatalmas élményt nyújtva gyerekeknek és felnőtteknek.



A világ legjobb lovas sportolóinak látványos versenyeivel, és a lovassportot támogató hazai hírességek izgalmas összecsapásaival várja a látogatókat a VI. OTP Lovas Világkupa. A november 30. - december 2. közötti eseményre az indulók heteken, hónapokon át készültek lovaikkal. A Világkupa sorozat budapesti állomása kiváló szórakozást kínál a lovakat szerető közönségnek három napon át. Közkívánatra az esemény egyik csúcspontjaként újra ámulatba ejti a publikumot a csak „repülő franciaként” ismert suttogó szabadidomító, Lorenzo. Az OTP Bank Lovas Világkupák állandó résztvevői hazai hírességeink, így 2012-ben már hatodik alkalommal szurkolhatunk kedvenceinknek.

Természetesen most is kiemelt látványosságot jelentenek majd a hazai médiaszemélyiségek versenyei. Az OTP Lóerő Próba néven ismert közkedvelt sorversenyen a hírességek gyerekekkel állnak rajthoz, hogy bizonyítsák ügyességüket. Az Audi Kupa Ride&Drive versenyben részt vesz: Balogh Gábor, nyolcszoros világbajnok, kilencszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó; Gyenesi Leila, öttusa világbajnok; ifj. Juhász László, kaszkadőr; Kunkli Tivadar, thai-boksz világbajnok; Martinek János, kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és Európa-bajnok öttusázó; Pintér Tibor, színművész, rendező, producer, Magyar Lovas Színház művészeti igazgatója; az M1 Híradó és Az Este szerkesztő-műsorvezetője, Szöllősi Györgyi; Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó. Az Adrenalin Kupa fogathajtói: Bebe, a Back II Black és a Bebe & the Change zenekarok frontembere; Faragó András /Topi/, színművész, Galambos Lajos trombitaművész; Hajdú Péter, a Frizbi producer-műsorvezetője; Harsányi Levente, műsorvezető, Mészöly Géza, futballedző; az EDDA zenekar frontembere, Pataky Attila; Stohl András, színművész; az idén 22. évét ünneplő Irigy Hónaljmirigy oszlopos tagja, Varga Győző; Vastag Csaba az X-Faktor győztese, valamint testvére Vastag Tamás, az X-Faktor felfedezettje.

Idén az OTP Bank Lovas Világkupa kapcsán a bank a LEGO Monobrand Store Budapest Árkáddal közösen meghirdetett jótékonysági akcióval segíti a Magyar Lovasterápia Szövetséget.

A november 22-24. között jótékonysági LEGO kockákból felépült színes LEGO lóra november 30 - december 2. között licitálni is lehet a www.otpjotekonysag.hu oldalon. A licitálás november 30-án reggel indul és december 2-án 14:00 órakor zárul. A licitálás eredményét az OTP Bank Lovas Világkupa zárónapján, december 2-án az OTP Bank Fogathajtó futam előtt hirdetik ki. A licitálásból befolyt összeget, csakúgy, mint a jótékonyági LEGO csomagok árát, a szervezők a Magyar Lovasterápia Szövetségnek ajánlják fel.