Miénk lesz a legjobb nemzetközi középület

Rangos díjat kapott a Magyar Zene Háza

[Kail] publikálva: 2019-12-03 09:13:00 | Nyomtatásprint

hírkép

A Liget Budapest Projekt részeként megépülő Magyar Zene Háza elnyerte "A legjobb nemzetközi középület" díjat az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awardson. Az elismerést a hétfői londoni díjátadó gálán vette át Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.


A Magyar Zene Háza épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között októberben nyerte el Európa legjobb középületének járó díjat, majd a kontinens legkiválóbbjaként a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei között lett az első és nyerte el "A legjobb nemzetközi középület" díjat.

A Városliget Zrt. közleményében Gyorgyevics Benedek méltatta, hogy a Néprajzi Múzeum tavalyi és a Magyar Zene Háza idei díjával a Városligetben két olyan intézmény is épül, amelyet a világ legjobbjai között tart számon a szakma, és "erre minden magyar büszke lehet".

Ez is visszaigazolja szerinte, hogy a Liget Budapest Projekt, Európa legnagyobb kulturális városfejlesztése nemcsak a Ligetre lesz pozitív hatással, hanem Budapest és Magyarország nemzetközi megítélését is új szintre emeli. "Sou Fujimoto épülete minden bizonnyal Budapest egyik új ikonikus épületévé válik" - tette hozzá, és megjegyezte, hogy a Magyar Zene Házának építése jó ütemben halad, a felszín felett a szerkezetépítés zajlik, míg az alsó szinteken már a szakipari munkákat végzik. Az épület jövőre szerkezetkész lesz, 2021-ben pedig megnyitja kapuit a nagyközönség előtt - jelentette ki Gyorgyevics Benedek.

Stuart Shield, az International Property Awards elnöke a közlemény szerint a Liget Budapest Projektet óriási lehetőségnek nevezte a magyar főváros számára, és emlékeztetett rá, hogy ma a világon ritka az ilyen nagyszabású kulturális városfejlesztés. Különösen a nemzetközi sztárépítészek alkotásai, így a most díjazott, Sou Fujimoto jegyezte Magyar Zene Háza és SANAA által tervezett Új Nemzeti Galéria irányíthatja az országra a figyelmet - emelte ki.

A Magyar Zene Háza a gazdag magyar zenei hagyományt fogja közelebb vinni minden hazai és külföldi látogatójához a 21. századi technikán alapuló interaktív kiállításokkal, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő eseményekkel és az egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel. Az épület a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közvetlen közelében épül, a már elbontott, egykori Hungexpo irodaházak helyén. Az eddig a látogatók elől elzárt, 10 000 négyzetméter nagyságú területen épül fel a mintegy 7000 négyzetméter alapterületű új intézmény, így több ezer négyzetméternyi, megújított zöldfelületet is visszakapnak a parkhasználók - írták.

A rangos elismerés nem az első nemzetközi siker a Városliget megújításában: az új Néprajzi Múzeum nemcsak Európa legjobbja, hanem a világ legjobb középülete is lett az International Property Awards-on tavaly, sőt a Worlds Best Architecture különdíjat is elnyerte. 2017-ben Cannes-ban, a MIPIM ingatlanszakmai kiállításon és vásáron a Liget Budapest Projekt a legnagyobb és legátfogóbb fejlesztéseket bemutató Best Futura Mega Project kategóriában Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett.

Az idei elismerést nyolcvan nemzetközi szakemberből álló grémium ítélte oda több különböző kategóriában; a zsűri minden esetben vizsgálta a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget.

© vilagszam.hu

(Forrás: MTI)




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Döglött kacsák a Városligeti tóban
Még nem tudják, hogy miért pusztult el 14 vadkacsa
PÉNZTÁRCA
Nézze meg az ezüst 10000 forintost!
Emlékérméket bocsájt ki az MNB
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Nézze meg, milyen szálloda épül Debrecenben!
Látványterveken a Nagyerdő új büszkesége
RECIKLI

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--