Ecuador új országimázs kampányától elájul!

Budapesten is bemutatták a lenyűgöző rövidfilmet

[Farmosi Nóra] publikálva: 2023-10-07 00:00:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Itt az ideje, hogy új lendületet kapjon a turizmus!


Ecuador kétségtelenül az egyik leggazdagabb és legváltozatosabb ország a világon a biológiai sokféleség terén. Az országot alkotó 4 régiót - a tengerparti régiót, a hegyvidéket, vagy Andok területét, az Amazonast és a szigeteket - mind elképesztő mennyiségű állat- és növényfaj jellemzi. Az UNESCO Világörökségi helyszínt, a Galápagos-szigeteket pedig senkinek nem kell bemutatni. Mindezek mégsem kellően ismertek a világ előtt, hiszen főleg csak a Galápagos-szigetekkel kapcsolatban lehet hallani Ecuadorról, miközben sokkal több felfedeznivaló van ott a nemzetközi turisták számára.

Erre helyezi a hangsúlyt az ország új marketing kampánya, amivel a turizmust szeretnék újjáéleszteni. A Time to Reset in Ecuador országimázs kampány célja, hogy kisfilmekkel és rövid videókkal felhívja a figyelmet Ecuador gyönyörű adottságaira és szolgáltatásainak magas minőségére.

A kampány bemutatója Budapesten a W Hotelben volt, az Andrássy úton, José Luis Salazar Arrarte Ecuador magyarországi nagykövete, Dr. Nyíri Iván tiszteletbeli konzul és Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró részvételével.

 

Elsőként a nagykövet mutatta be országát a magyar turisztikai szakembereknek. A közel 17 milliós országról rengeteg érdekességet megtudhattak a résztvevők, hiszen a nagykövet részletesen ismertette a régiókat, az időjárási viszonyoktól kezdve egészen addig, hogy milyen módon lehet megközelíteni azokat, és milyen szolgáltatásokat lehet helyben igénybe venni. Az előadásból egyértelműen kiderült, hogy Ecuador nyitott a nemzetközi turisták fogadására, magas színvonalú szálláshelyekkel és számos programlehetőséggel várja őket, a világ minden országából. Aki szereti az extrém sportokat, ugyanúgy megtalálja a számára legmegfelelőbb szolgáltatást, mint az, aki inkább a gasztronómia és a természet iránt nyitott.

 

Elhangzott az is, hogy május közepén Ecuadorban jelentették be a világ legnagyobb, adósság a természetért ( debt-for-nature ) megállapodását. Ezzel a lépéssel Ecuador úgy csökkentheti a külföldi hiteleit 1.6 milliárd dollárral, hogy közben 450 millió dollárt fektetnek be a következő években a Galápagos-szigetek megőrzésébe.

A nagykövet elmondta, hogy a COVID-világjárvány előtti időszakban egymillió turista érkezett Ecuadorba, akiknek egynegyede a Galápagos-szigeteket kereste fel. Sajnos a világjárvány súlyosan érintette az Ecuadorba irányuló turizmust, de az elmúlt évben jelentős fellendülést tapasztaltak. Ezt szeretnék erősíteni a kampánnyal is. Azon is dolgoznak, hogy legyen közvetlen járat Ecuador és Magyarország között. Remélhetőleg ezt is sikerül majd elérni rövid időn belül.

 

Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró csak megerősíteni tudta az elmondottakat, hiszen ő a saját szemével is látta, micsoda lehetőségek vannak az dél-amerikai országban. Elmondta, hogy a közelmúltban ő is részt vett egy magyar újságíróknak szervezett sajtóúton, ahol bemutatták Ecuadort. A turisztikai szakújságíró először 20 éve volt Ecuadorban, ezalatt a két évtized alatt pedig hatalmasat fejlődött az ország: karbonsemleges kakaó- és banánültetvényeken járt, világklasszis szállodákban szállt meg, relatív biztonságos​ minden, még a nagyvárosokban is. Külön kiemelte, hogy a magyar turistáknak ideális helyszín, minden adott egy nagyszerű utazáshoz Ecuadorban. Az ország vezető utazási irodája, a Metropolitan Touring pedig egyszerűen az egyik legjobb utazási iroda a világon – mondta a szakember. Dr. Nyíri Iván tiszteletbeli konzul az ecuadori emberek kedvességét, szerénységét és vendégszeretetét emelte ki, ami szintén hozzájárul az Ecuadorban tett utazás élményeihez.

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Életre kelt a Nagyvárad melletti tó
Addig jó, míg nincs turista
PÉNZTÁRCA
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Szeretnek minket a tatárok
A tatárjárásra baráti látogatásként tekintenek vissza
RECIKLI
Világklasszis hegyi futó egy lapos országból
Szabó Sándorral kihívásokról, veszélyekről és rajongásról.

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--